Køb en bolig til dine forældre
De fleste kender til forældrekøb, hvor forældre hjælper deres børn ved at købe en bolig til dem, som de efterfølgende lejer ud. Det modsatte er også tilfældet. Hvor børn ønsker at hjælpe deres forældre, ved at købe en bolig som de så lejer ud til han, hun eller dem. Det kaldes i daglig tale omvendt forældrekøb.
Uanset om det er det ene eller det andet, er der et par ting man som køber skal være opmærksom på som ikke gælder hvis det er et almindeligt boligkøb. Det er noget din eboligadvokat kan råde og vejlede omkring.
Forskellen på et omvendt forældrekøb og et almindeligt boligkøb
Som nævnt er der flere forskelle på et almindeligt boligkøb og et omvendt forældrekøb. En af de ting du skal være opmærksom på er om du må leje boligen ud. Det gælder primært, hvis det er en lejlighed. Det gælder sjældent, hvis det er et hus.
Det næste du skal være opmærksom på er huslejen. Du kan ikke selv bestemme huslejen. Det skal være en leje, som passer til området. Du skal også huske at det er muligt at søge om boligsikring. Har du aldrig gjort det selv, kan du med fordel få din boligadvokat for at stå for det praktiske. Husk at få lavet en lejekontrakt.
Derudover kan du også benytte dig af din boligadvokat, når det gælder om de mere almindelige ting der gælder et boligkøb. Det gælder blandt andet at forhandle med banken og sælger. Her kan der være mange penge at spare ved at være skarp i forhandlingerne. Noget din boligadvokat er ekspert i. Han vil også kunne undersøge om kommunen har lokalplaner på vej, der har betydning for om du har lyst til at købe en bolig i lige i det område. I nogle tilfælde er det positivt, i andre er det ikke.